türk baklavası
Tepsiyi Yanından Ayırma:
Evde Baklava Tarifi
içindekiler
1 kg irmik (un)
bir tutam tuz
Bir su bardağı eritilmiş ve soğuk tereyağı
Çiçek suyu
dolgu malzemesi
500 gr badem, kakao çekirdekleri veya istediğiniz herhangi bir kuruyemiş, kavrulmuş ve öğütülmüş orta
200 gr normal şeker
Limon kabuğu rendesi
Limon suyu
500 gr mezzina (nişasta)
500 gr eritilmiş tereyağı
Tatlılar için 1 kilo bal
adımlar
Bir kaseye ocağa + bir fiske tuz + bir su bardağı eritilmiş ve soğuk tereyağı + ellerimizle yağ emilip ocakla iyice karışana kadar ovuyoruz ardından üzerine portakal çiçeği suyu serpip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. üzerini streçle sardığımız yumuşak yumusak bir hamur 1 saat dinlendirip yoguruyoruz 11 parçaya bölüp topları biraz yassılaştırıp bir kaba koyuyoruz ve varsa topların üzerine serpiyoruz. onları batırmak gibi
11 adet yufkayı ayırıp aralarına bol nişastadan koyup elimizle açabileceğimiz incelikte açıyoruz.Tabi baklava için bu ilk kat yufkanın resimlerini takip edin.
İşte 11 adet düzleştirilmiş yufka içeren bir baklava tabakası, yapı ile analiz edilmiş, kenarlarını yarıçapına göre kesiyoruz
Dolguyu buraya yayıyoruz ve kalan 11 yufka ile aynı işlemi tekrarlıyoruz ve ikinci kat baklava için yapıyoruz.
Burada ben yufkaların en ince tabakasını yaptım, sonra dikdörtgen, üçgen kare olarak beğendiğim bir şekilde kestik, siz tercih edin.
Kesip 500 gr eritilmiş tereyağını boşaltıp fırına koyuyorsunuz alttan üstten pişiyor fırına göre yarım saatten az pişiyor hamur çıtır çıtır hafif oluyor Kenarların kırmızımsı olduğunu gördüğünüzde uzun süre pişirmeye gerek yok.
Fırından çıkınca üzerine bal gezdirilir. 1 kilo tatlı bal biraz ısıtılır üzerine gülsuyu damlatılarak yoğunlaştırılır üzerine Antep fıstığı serpilir ve bir gece bekletilir. burada kesilip servis ediliyor
Yorumlar
Yorum Gönder