القائمة الرئيسية

الصفحات

 türk baklavası

türk baklavası


Tepsiyi Yanından Ayırma:

Evde Baklava Tarifi

  içindekiler

 1 kg irmik (un)

 bir tutam tuz

 Bir su bardağı eritilmiş ve soğuk tereyağı

 Çiçek suyu

 dolgu malzemesi

 500 gr badem, kakao çekirdekleri veya istediğiniz herhangi bir kuruyemiş, kavrulmuş ve öğütülmüş orta

 200 gr normal şeker

 Limon kabuğu rendesi

 Limon suyu

 500 gr mezzina (nişasta)

 500 gr eritilmiş tereyağı

 Tatlılar için 1 kilo bal

 adımlar

 Bir kaseye ocağa + bir fiske tuz + bir su bardağı eritilmiş ve soğuk tereyağı + ellerimizle yağ emilip ocakla iyice karışana kadar ovuyoruz ardından üzerine portakal çiçeği suyu serpip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. üzerini streçle sardığımız yumuşak yumusak bir hamur 1 saat dinlendirip yoguruyoruz 11 parçaya bölüp topları biraz yassılaştırıp bir kaba koyuyoruz ve varsa topların üzerine serpiyoruz. onları batırmak gibi


  


  


  


  

 11 adet yufkayı ayırıp aralarına bol nişastadan koyup elimizle açabileceğimiz incelikte açıyoruz.Tabi baklava için bu ilk kat yufkanın resimlerini takip edin.


  


  

 İşte 11 adet düzleştirilmiş yufka içeren bir baklava tabakası, yapı ile analiz edilmiş, kenarlarını yarıçapına göre kesiyoruz


  

 Dolguyu buraya yayıyoruz ve kalan 11 yufka ile aynı işlemi tekrarlıyoruz ve ikinci kat baklava için yapıyoruz.


  

 Burada ben yufkaların en ince tabakasını yaptım, sonra dikdörtgen, üçgen kare olarak beğendiğim bir şekilde kestik, siz tercih edin.


  

 Kesip 500 gr eritilmiş tereyağını boşaltıp fırına koyuyorsunuz alttan üstten pişiyor fırına göre yarım saatten az pişiyor hamur çıtır çıtır hafif oluyor Kenarların kırmızımsı olduğunu gördüğünüzde uzun süre pişirmeye gerek yok.


  

 Fırından çıkınca üzerine bal gezdirilir. 1 kilo tatlı bal biraz ısıtılır üzerine gülsuyu damlatılarak yoğunlaştırılır üzerine Antep fıstığı serpilir ve bir gece bekletilir. burada kesilip servis ediliyor

Yorumlar

To know all new

Unlimited Excellence
close