Dünyanın farklı bölgelerinden Sevgililer Günü hakkında gerçekler
Dünyanın birçok ülkesindeki gençler bu günü farklı şekillerde kutluyor (Getty Images)
Her yıl 14 Şubat'ta bugün kutlanan dünyanın farklı bölgelerinden sözde Sevgililer Günü ile ilgili bazı gerçekler, yazar Robert Keener tarafından Amerikan dergisi "Reader's Digest" tarafından yayınlanan bir raporda inceleniyor. :
Gizemli Kökenler
Sevgililer Günü bir Hıristiyan azizinin adıyla ilişkilendirilse de, bu günün “aşka” ve aşıklara adanan dini hiçbir yanı yoktur.
Bu günü ortaçağ kurlarına bağlayan referanslar var. Ancak, İngilizlerin birbirlerine tebrik kartları göndermeye başlaması 18. yüzyıla kadar değildi.
Ve sonra Amerikalılar bu alışkanlığı benimsediler ve geliştirdiler, 14 Şubat'ı çikolata, kart, çiçek satın almak ve "aşk" alışverişi yapmak için bir gün haline getirdiler. Dünyanın birçok ülkesinde gençler bu bayramı farklı şekillerde kutlamaktadır.
2008'de Suudi Arabistan, kırmızı güllerin satışını ve "Sevgililer Günü" ile ilgili şeyleri yasakladı (Pixaby)
Pek çoğu kutlamaz
Bekar, boşanmış veya depresyondan muzdarip olanlar da dahil olmak üzere birçok insan bu günü kutlamaz ve nefret eder, diğerleri ise bu günle ilişkili aşırı alışveriş humması nedeniyle kutlamayı reddeder.
.
2008'de Suudi Arabistan, Sevgililer Günü ile ilgili kırmızı güllerin ve diğer şeylerin satışını yasakladı. 2011'de Malezyalı yetkililer 100'den fazla Müslüman çifti "Aşk"ı kutladıkları için tutuklarken, İran bu tatille ilgili materyal basımını yasakladı.
Paris en romantik şehirlerden biri olabilir, ancak Saint Valentine ve Fransa, Roquemauer bu unvan için kıyasıya rekabet ediyor (Pixabay)
Fransa'da
Paris dünyanın en romantik şehirlerinden biri olabilir, ancak Fransız kasabaları Saint Valentine ve Roquemauer unvan için yarışıyor.
Her yıl, 14 Şubat'tan önceki hafta sonu, Sevgililer Günü, aşıklara, Yemin Ağacı'na asılmış güller ve aşk mektuplarıyla kaplı bir bahçede evlenme fırsatı verir ve Roquemauer kasabası, 19. yüzyıl kostümlerini giyerek ve dinleyerek günü kutlar. müziğe.
Japon stili
Japonya'da Sevgililer Günü'nün başlarında şeker reklamlarında sözde bir hata olduğu için, kadınlar şekerleri erkeklere vermeleri gerektiğine inanıyorlardı, tam tersi değil.
Şeker üreticileri bu 14 Mart'ı "Cevap Günü, Beyaz Gün" olarak adlandırıyor ve erkekleri iyilik karşılığında ortaklarına çikolata vermeye çağırıyor.
Bu gelenek uzun yıllar devam etti. Japon çikolata şirketleri yıllık satışlarının yüzde 50'sini bu tatilde yapıyor.
Tayland'da
Sevgililer Günü'nü kutlamak için Bangkok'un Bang Rak bölgesindeki "Aşk Köyü"ne akın eden aşıklar, bu kasabanın kendilerine uzun süreli bir evlilik garantisi vereceğine inanıyorlar. Bu nedenle, sabahın erken saatlerinde insanlar onu ziyaret etmek için köyün dışında sıraya giriyor.
Romeo ve Juliet
İtalyan Verona, her yıl Sevgililer Günü'nde Juliet'e yaklaşık bin mektup alır, çünkü bu şehir, yazar William Shakespeare'in ünlü ikilisi Romeo ve Juliet'in doğum yeridir.
İtalyan Verona, her yıl bu günü kutlamak için Juliet'e yaklaşık bin mektup alıyor (Pixabi)
Birleşik Devletlerde
2015 yılında yayınlanan bir araştırma, ABD'li kadınların %53'ünün, Sevgililer Günü hediyesi almadıkları takdirde partnerlerinden ayrılmaya razı olacaklarını söylediğini gösteriyor.
Başka bir ABD araştırması, erkeklerin %3'ünün "iyi" bir hediye seçmek yerine romantik ilişkilerini bitirmeyi düşündüklerini ortaya koydu.
Buna karşılık, Amerikalılar evcil hayvanlarının vesilesiyle hediyelere yarım milyar dolardan fazla harcıyor.
Hindistan'a yönelik tehditler
2009'da, Hindu tarikatı "Sri Ram Sena"nın üyeleri Mangalore'de kutlama yapan kadınlara saldırdı ve bu grubun lideri Pramod Mothlik, "Sevgililer Günü"nü kutlayanlara sert davranacağını açıkladı. Bu arka plana karşı, birkaç genç kadın onunla yüzleşmeye karar verdi.
Yorumlar
Yorum Gönder