🔴 البوريك التركى 😋😋
المقادير :
250 جم لحمة مفرومة
500 جم جلاش
بصل مفروم
فلفل احمر واخضر رومى
ثوم مفروم
ملح
فلفل اسمر
كسبرة
قرفة
شطة
زبدة
للتشريبة
كوب لبن
ربع كوب زبدة +ربع كوب زيت
معلقة كبيرة دقيق
بكينج بودر
ملح
فلفل اسمر
2 بيضة
الطريقة :
اولا : تعصيج اللحم
نجيب اناء ونضع به الزبدة ثم نضيف اليه البصل المفروم ثم نضيف الثوم واللحم والبهارات والفلفل ونتركها تتعصج
ثانيا : التشريبة
نضع اللبن +الزيت والزبدة + الدقيق + البكينج بودر +الملح والفلفل +البيض ونضربهم كويس عشان يختلطو مع بعض
ثالثا : نحضر البوريك
ندهن الصينية او الصاج اللى هنعمل فيه البوريك بالزبدة
نجيب ثلاث ورقات من الجلاش
اول ورقة ندهنها بالفرشاة من التشريبة ثم نضيف عليها تانى ورقة وندهنها ايصا ثم نضيف ثالث ورقة من غير ماندهنها ونضع على طرفة ورقة الجلاش العصاج ونلفه رول ونكمل لحد مانخلص مقدار اللحم والجلاش
نضيف باقى التشريبة للجلاش ونرش عليه سمسم وحبة البركة
نترك الجلاش ربع ساعة حتى يتشرب كليا
ندخله الفرن على الشبكة اللى فى النص فى الفرن لمدة نص ساعة
نخرجه لما يحمر نغطيه شويه ثم يقدم
وبالهنا والشفا
Yorumlar
Yorum Gönder